Hvor skal vi hen, Grøn Koncert?

Hvor skal vi hen, Grøn Koncert?

Det var en blandet fornøjelse at deltage i Grøn Koncert i Esbjerg, torsdag d. 28. juli. Bl.a. kunne man høre gruppen SUSPEKT, synger og rapper om at have sex. Det må de jo selv om og der er ytringsfrihed og så videre. Personligt synes jeg, at teksterne er platte og uoriginale, -så jeg lytter hellere til noget andet. Hvis andre vil nyde SUSPEKT, så er det fint med mig.

Disse “andre” skal dog være voksne. Ikke småbørn som dem, jeg så på Grøn Koncert i går. Her så jeg bl.a. en grupper 8-10 årige piger stå i flok og synge “Sut den op fra slap” og senere hoppe rundt mens de råbte “Har kneppet til den her sang”. Dette er helt og aldeles upassende. Hvorfor har arrangørerne af Grøn Koncert valgt supervulgære SUSPEKT, når de nu ved, at der kommer masser af børn til arrangementet? Det er en ommer.

Og hvad er Grøn Koncert i øvrigt for noget? For mig virker det som et halbal uden hal. Fadøl, folkelig musik og mennesker der mødes. Jeg havde selv en hyggelig dag med min kone og et par gode venner.

Men Grøn Koncert virker bestemt ikke som et familievenligt arrangement. Fulde mennesker der bæller fadbamser, vrøvler og tumler, mens børn kigger på. Nogle børn fik ikke lov til at løbe selv rundt på pladsen, men mange gjorde.

Jeg er sikker på, at Grøn Koncert ikke sælger alkohol til unge, -men jeg så mange, mange mindreårige, der drak alkoholsodavand. Både inden for hegnet, men i høj grad også på pladsen uden for.

Jeg har ingen problemer med hverken tekster om sex eller fest med alkohol. Men da vi lever i en overseksualiseret kultur med alt for meget druk i en alt for tidlig alder, så synes jeg, at vi skal passe lidt på med, hvad vi viser vores børn.

Må jeg opfordre arrangørerne af Grøn Koncert til, at de meget klart sætter rammen for deres arrangement. Enten er det fuld skrald på og kun for voksne, -eller også er det en mere nedtonet familiefest. Begge dele er fint med mig.

Vær med i debatten på Facebook