Børne MGP - Det er noget de voksne leger

Børne MGP burde have sloganet “Det bare noget de voksne leger”. Der bliver nemlig ikke fniset, pjattet eller trådt et eneste skridt ved siden af, sådan som børn gør, når de selv leger. 

Der bliver heller ikke spillet musik. De voksne har produceret, arrangeret og indspillet musikken, -godt nok med udgangspunkt i en idé, som børnene har leveret. Teksterne lyder heldigvis som om, de er skrevet af børn, hvormed de ikke adskiller sig synderligt fra gennemsnitlig voksen-pop-lyrik - så jeg kan tage fejl. Forsangeren synger live, fair nok, men kor og alt andet er på bånd. 

Gad vide, hvordan showet ville se ud, hvis børnene selv måtte være med til legen? Jeg tror faktisk, at nogle af børnene har talent og at de er sjove, originale eller underholdende. Men det var svært at se for de voksnes distraherende glimmer. 

I virkeligheden handler Børne MGP bare om danserutiner, smart tøj, lækkert hår og fem minutters berømmelse. Helt som når de voksne holder Eurovision Song Contest og X-factor. Musikken i sig selv er ligegyldig og man behøver ikke at kunne spille et instrument, så længe man gør, hvad produceren siger. 

Jeg er glad for, at børnene havde en god aften. Men jeg savner, at de voksne leger med på børnenes leg, ikke omvendt.

Venlig hilsen
Den gamle, mavesure musiklærer, der savner rigtige instrumenter, ægte vokal, hårdt arbejde i øvelokalet, sammenhold i bandet og det fantastiske i at spille rigtig musik med andre mennesker, uden at man skal stemme sig frem til en vinder bag efter.

Læs på Facebook