Slå dig selv over fingrene med en hammer

For tre år siden blev den såkaldte “Slå-dig-selv-over-fingrene-med-en-hammer-reform” igangsat. Målet var/er, at alle skal slå sig selv noget mere over fingrene end tidligere.

Da de færreste synes, at det er rart at slå sig selv over fingrene med en hammer, har reformen mødt en del modstand. De centrale beslutningstagere holder dog på, at der er tale om en udviklingsproces, hvori flere og flere med tiden kommer til at slå sig selv mere og mere over fingrene. “Vi er blot ikke i mål endnu”, som man siger.

Heldigvis går det frem ad. Den seneste rapport på området konstaterer, at lederne arbejder målrettet på, at få medarbejderne til at slå sig selv så meget som muligt over fingrene. Rapporten siger også, at medarbejderne slår så meget de kan, men at de med tiden godt kan komme til at slå sig selv endnu mere over fingrene.

Rapporten måler både slagstyrke, slagfrekvens og effekt på de ramte fingre. Rapporten stiller dog ikke spørgsmål ved, om det fundamentalt set er en god idé, at slå sig selv over fingrene med en hammer.

Tænk på ovenstående parallel, når du læser den nyeste rapport om folkeskolereformen. Se link.