Traditionelle klasser

Nedenstående afsnit er fra en artikel, jeg har skrevet til Pædagogisk Psykologisk Tidsskrift, nr. 1 / 2016.

"Jeg siger ikke, at vi skal smide den traditionelle klasse ud med badevandet. Tvært imod. Klassen kan være en fin base, i hvilken der skabes forudsigelighed, rutine og tryghed. Men der bør være en middelvej imellem segregerede tilbud og den traditionelle klasse. -En organisatorisk, specialpædagogisk praksisform, der går på tværs af standardiserede løsninger, som knytter sig til det store fællesskab, som har tæt kontakt til de almene klasser, men som også indeholder muligheden for skabelsen af små, beskyttede arenaer, hvor særligt uddannet personale hjælper de børn, der har særlige hehov. Til forskel fra de gammeldags “specialklasser”, så etableres disse arenaer som en naturlig del af skolens prakis, hvorfor eleverne der kommer her ikke er “specialelever”, men bare elever."

Læs bloggen på Facebook