True North

Odense Kommune har brugt 5 millioner på at hyre jægersoldatfirmaet True North, så 120 unge kunne få bedre karakterer via et 4 ugers kursus. Det er gået fint og de unge har scoret bedre på test-skalaen end de før har kunne. Hurra for det.

For 5 millioner kunne man også få ca. 12 uddannede lærere i et år (minimum). Det svarer til 2 ekstra lærere pr. klasse, hvis vi regner med 20 elever pr. klasse. Her til er der så klassens almindelige lærer. Dvs. i alt 3 uddannede lærere, hvoraf de to kunne have særlig uddannelse i specialpædagogik og to-sprogsproblematikker. Dette kunne man give de unge et helt år. I hver eneste lektion. Hver dag.

Den sidste model tror jeg ville have givet et endnu bedre resultat. Men hvad ved jeg med min læreruddannelse, min psykologuddannelse og min PhD. i pædagogisk psykologi, -jeg er jo ikke jægersoldat eller kommunal forvaltningsmand.