Uro

Der er tre typer uro i de mangfoldige, danske skoleklasser.

Den uro, som lærerne skaber.
Den uro, som alle elever skaber.
Den uro, som få elever skaber

Type 1 og 2 kan håndteres ved hjælp af bl.a. kollegial feedback, team- og forældresamarbejde. Det handler ofte om tydelig klasseledelse og skabelse af et anerkendende, socialt miljø m.m. Det kræver tid og fokus, men kan gøres.

Type 3 kan kun håndteres, hvis der ud over tydelig klasseledelse og positive relationer i klassen, er ekstra mandskab til at tage sig af udvalgte elevers vedvarende konflikter, misforståelser, differentieringsbehov, særlige rettigheder, specialpædagogiske redskaber, umiddelbare og uudsættelige behov, kropslige uro, behov for gentagelse af instruktion, fastholdelse af koncentration og så videre og så videre.

Mangfoldighed er godt. 
Uro er ikke godt.
Ergo:
Flere, varme og veluddannede hænder i klasserne er en nødvendighed.

Læs bloggen på Facebook