Der er noget jeg ikke forstår

For nylig udkom DPU og SFI med en rapport om inklusion, der konkluderer noget, som ALLE viste i forvejen: 
Det går ikke helt godt. 
Rapporten opstillede nogle klare anbefalinger, som dog ikke bliver omsat til handling i den kommende tid. 
-Man har nemlig lavet et “ekspertudvalg", der selv skal komme med “ekspert-anbefalinger"…selv om disse allerede er givet i rapporten…og selv om alle godt vidste det, der står i rapporten i forvejen…og selv om rapportens forfattere er nogle af de bedste eksperter i Danmark...og selv om een af rapportens konklusioner er, at der er for meget top-down-beslutningstagen på inklusionsområdet - hvilket jo ikke bliver bedre af, at et centralt ekspertudvalg får magten til at definere, hvad der skal gøres lokalt…
Anbefalingerne kommer om 6 måneder, dvs. ved sommerferietid, hvilket betyder, at der sker action ca. næste efterår. Måske. Gad vide om børnene kan vente? 

Nu er der så kommet rapporter fra SFI og KORA om skolereformen. Disse konkluderer sjovt nok noget, som INGEN vidste i forvejen: 
Det går rimeligt godt.
Sådan modtages rapporterne i hvertfald.
Alle arbejder hårdt på at implementere reformen og børnene er generelt glade. Problemerne er få og håndterbare, hvis man er kreativ, konsekvent og tålmodig. 
Alt i alt går det fint. 
Her er der altså IKKE brug for noget ekspertudvalg...selv om reformen har været genstand for vedholdende og skarp kritik fra interesseorganisationer, eksperter, forældre, elever, personale og andre i snart halvandet år...
Omvæltninger tager tid, -men gad vide om børnene kan vente? 

Det er altså ikke helt til at blive klog på...

Del gerne. Tak.

Læs på Facebook